Grilované kuřecí prsíčko s ementálovou omáčkou

30
minut
4
porce

Suroviny

  • 4 kuřecí prsíčka
  • 150 g strouhanky
  • 50 g parmezánu
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 lžíce sekaných bylinek
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • 80 g másla
  • 4 velké brambory vařené ve slupce
  • 100 ml olivového oleje
  • 4 lžíce měkkého tvarohu
  • 200 g zahradní zeleniny
  • 150 g sýrové omáčky Apetito s ementálem

Postup

Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a dáme grilovat přibližně na 8 - 10 minut. Strouhanku opečeme dozlatova. Přidáme piniové oříšky, nasekané bylinky, máslo a strouhaný parmezán. Hotovou hmotu (krustu) naneseme na kuře a pečeme v rozehřáté troubě 10 minut na 180 stupňů C. Očištěnou a na kusy nakrájenou zeleninu spaříme v osolené vodě. Podle druhu zeleniny vaříme 3 - 5 minut. Scedíme, necháme okapat a pak vše lehce opečeme na pánvi s olivovým olejem a máslem. Osolíme a opepříme. Vcelku vařenou bramboru nařízneme do jedné poloviny a naplníme ochuceným tvarohem. Celé jídlo doplníme sýrovou omáčkou Apetito s ementálem.