Grilovaný filet z lososa se smetanovou omáčkou

20
minut
2
porce

Suroviny

  • 350 g filetu z lososa
  • 50 ml olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 25 g másla
  • 200 g zeleného a bílého chřestu
  • 50 g zelené cukety
  • 1 citrón
  • bylinky na dochucení
  • listy křupavých salátů
  • 150 g sýrové omáčky Apetito se smetanou
  • 50 g parmezánu (hobliny)

Postup

Filet z lososa osolíme, pokapeme olivovým olejem a grilujeme ze všech stran přibližně 4 minuty, nejdříve však na straně s kůží. Očištěný chřest dáme vařit na cca 4 minuty do osolené vody s citrónem. Chřest vyjmeme a společně s kousky zelené cukety opečeme na másle. Dochutíme. Na talíř položíme sortýrovaný chřest, grilovaná filátka ryby, listy salátu a rybu částečně přelijeme sýrovou omáčkou Apetito se smetanou. Zdobíme hoblinami parmezánu a kouskem citrónu.