Hovězí kopřivový hamburger

25 minut
4 porce

Suroviny

  • 150 g Apetito Sýrové omáčky s ementálem
  • 600 g hovězího mletého masa
  • 6-8 housek na hamburger
  • 2 jarní cibulky
  • 2 vejce
  • hrst kopřiv
  • strouhanka na zahuštění
  • 1 rajče
  • 4 kyselé okurky
  • sůl
  • pepř

Postup

Do mletého masa přidáme jednu nakrájenou jarní cibulku, vejce, pokrájené kopřivové listy, sůl, pepř a strouhanku. Pečlivě smícháme a vytvoříme středně velké burgery. Na rozžhaveném grilu nebo pánvi je opečeme z obou stran. S druhou jarní cibulkou také nakrájenou najemno smícháme omáčku Apetito. Směsí namažeme burger, položíme jej na spodní půlku žemle, dále přidáme rajče a kyselé okurky a zakryjeme vrchní půlkou žemle.

Náš tip

Podávejte v žemli obložené salátem a s hranolky. Pro větší pikantnost můžete použít Apetito s nivou se stejným postupem.