Hovězí se svěží špenátovou omáčkou

30 minut
4 porce

Suroviny

  • 2 ks Apetito Sýrové omáčky s ementálem
  • 400 g hovězího zadního na plátky
  • 1 cibule
  • hrst čerstvého špenátu
  • 1 dl smetany na vaření
  • 1 citron
  • 1 stroužek česneku
  • 3 jarní cibulky
  • olivový olej
  • sůl
  • zelený pepř

Postup

Steaky z hovězího zadního rozklepeme na tenké plátky a nařízneme po stranách, aby se maso nekroutilo na pánvi. Osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Vložíme do misky, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a zakápneme olejem. Necháme chvíli marinovat. Mezitím si připravíme ementálovou omáčku. Do kastrolu nalijeme omáčku Apetito a přidáme trochu smetany. Omáčku zahříváme, až se rozpustí a dokonale spojí. Naložené maso opečeme na pánvi. Poté maso vyjmeme a na výpeku orestujeme pokrájenou jarní cibulku. Na pánev přidáme natrhané listy špenátu s rozetřeným česnekem, můžeme přidat taky zelený pepř. Zalijeme ementálovou omáčkou a spojíme do krému. Servírujeme na předehřátý talíř.

Náš tip

Jako přílohu použijte grilovanou zeleninu – mladou mrkev, brokolici.