Křenový dip

15
minut
4 porce
Bezmasé
Ostré

Suroviny

  • 100 g sýru Apetito smetanové
  • 125 ml zakysané smetany
  • 50 g bílého jogurtu
  • 2 mrkve
  • 2 řapíky řapíkatého celeru
  • 1 salátová okurka
  • 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
  • půl lžičky římského kmínu
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup

Sýr Apetito, smetanu, jogurt, křen, hořčici a koření smícháme. Můžeme navíc přidat ještě čerstvé bylinky, třeba pažitku. Zeleninu očistíme a nakrájíme na delší hranolky. Ty namáčíme v dipu a jíme jako přílohu.

Náš tip

Skvělá příloha ke grilovanému masu. Dipu i zeleniny připravíme raději víc, protože budou mít opravdu úspěch!