Plněná divoká vejce

15
minut
4 porce
Bezmasé

Suroviny

  • 150 g sýru Apetito smetanové
  • 4 vejce
  • 100 ml měkkého tvarohu
  • 4 kuličky nového koření
  • špetka sladké papriky
  • špetka kari
  • hrstka hladkolisté petrželky
  • sůl
  • pepř

Postup

Vejce uvaříme natvrdo. Oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Bílky si odložíme na později. Žloutky společně s kořením, tvarohem a sýrem Apetito rozmixujeme tyčovým mixérem na pastu. Nasekáme čerstvou petrželku. Žloutkovou pastu dochutíme solí, pepřem a vmícháme lžící čerstvé bylinky. Takto připravenou pastou plníme připravené bílky.

Náš tip

Bílky můžeme plnit také pomocí zdobícího pytlíku. Vejce můžeme servírovat na listech římského salátu jako stylový předkrm.