Silvestrovský dip

15
minut
4
porce

Suroviny

  • 150 g taveného sýru
  • Apetito Lahodně smetanové
  • 1 plechovka sardinek
  • ve vlastní šťávě
  • 2 kyselé okurky
  • 1 cibule
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • citronová šťáva
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup

Sardinky ve vlastní šťávě vyjmeme z plechovky a vidličkou je v misce rozmělníme. Přidáme sýr Apetito a hořčici. Vše řádně promícháme. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky na kostičky. Přimícháme zeleninu a ochutnáme. Dochutíme trochou citronové šťávy, solí a bílým pepřem. Výrazná rybičková pomazánka se hodí na jemnou francouzskou bagetu či na rohlík, ale lze ji kombinovat i s tmavým celozrnným pečivem.

Náš tip

Nemáte-li sardinky příliš v lásce, ale chcete zůstat u rybí pomazánky, použijte konzervu tuňáka v oleji či ve vlastní šťávě. Dosáhnete tím odlišné, jemnější chuti, která se hodí na chlebíčky ozdobené zeleninou.