Špagety se slaninou a parmezánovou omáčkou

15
minut
4
porce

Suroviny

  • 350 g špaget
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 100 g slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 šálku suchého bílého vína
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • lžíce nasekané petrželky
  • svazek čerstvé bazalky
  • 100 g parmezánu (hobliny)
  • 150 g sýrové omáčky Apetito s parmezánem

Postup

Slaninu nakrájíme na 5mm proužky. Stroužky česneku lehce rozdrtíme, aby se uvolnila slupka. Česnek osmahneme na olivovém oleji dozlatova, pak ho vyjmeme a vyhodíme. Vložíme proužky slaniny a osmažíme je tak, aby na okrajích byly křupavé. Přilijeme bílé víno. Přidáme omáčku s parmezánem a pepř. Důkladně promícháme a prohřejeme, přidáme scezené těstoviny, které jsme vařili 5 - 10 minut, a rychle je promícháme s omáčkou. Podáváme na talíři a ozdobíme hoblinami parmezánu a lístky bazalky.