Tuňáková pomazánka

15 minut
4
porce

Suroviny

  • 150 g sýru Apetito smetanové
  • 150 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 jarní cibulka
  • 1 vejce natvrdo
  • 2 kyselé okurky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička citronové šťávy
  • hrstka nasekané petrželky
  • sůl
  • pepř

Postup

Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky, šalotku očistíme a nakrájíme nadrobno. V misce rozetřeme sýr Apetito a přidáme konzervu tuňáka. Kyselé okurky nakrájíme na kostičky a přimícháme ke směsi. Zbytek ingrediencí dotvoří chuť a konzistenci pomazánky. Podle libosti můžeme upravit množství jednotlivých surovin. Promícháme, osolíme a opepříme.

Náš tip

Pomazánku můžeme servírovat na listech ledového salátu nebo ve sklenici jako tuňákový koktejl.