Vejce v bylinkové jarní omáčce

15
minut
4 porce
Bezmasé

Suroviny

  • 200 g sýru Apetito Lahodně smetanové
  • 4 vejce
  • 100 g zelených bylinek
  • (kopřiva, pažitka, petrželka, šťovík, řeřicha)
  • 100 g bílého jogurtu
  • sůl
  • pepř

Postup

Vejce uvaříme natvrdo a opatrně oddělíme bílky od žloutků. Žloutky nakrájíme na půlky. Bílky rozpůlíme tak, aby v každé části byl přibližně stejně velký otvor po žloutku. Jogurt, sýr Apetito a jemně nasekané bylinky dobře promícháme, přidáme špetku pepře a dochutíme solí. Na talíři vytvoříme z omáčky kolečka, do kterých položíme po jednom bílku otvorem nahoru. Každý otvor naplníme znovu omáčkou a do ní vložíme vždy čtvrtku žloutku.

Náš tip

Podávejte s toustem a se salátem.