Rybičková pomazánka
SUROVINY
150 g sýru Apetito smetanové
1 plechovka sardinek
ve vlastní šťávě
2 kyselé okurky
1 cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
citronová šťáva
špetka soli
špetka pepře
Sardinky ve vlastní šťávě vyjmeme z plechovky a vidličkou je v misce rozmělníme. Přidáme sýr Apetito a hořčici. Vše řádně promícháme. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky na kostičky. Přimícháme zeleninu a ochutnáme. Dochutíme trochou citronové šťávy, solí a bílým pepřem. Výrazná rybičková pomazánka se hodí na jemnou francouzskou bagetu či na rohlík, ale lze ji kombinovat i s tmavým celozrnným pečivem.
Nemáte-li sardinky příliš v lásce, ale chcete zůstat u rybí pomazánky, použijte konzervu tuňáka v oleji či ve vlastní šťávě. Dosáhnete tím odlišné, jemnější chuti, která se hodí na chlebíčky ozdobené zeleninou.