Tuňáková pomazánka
SUROVINY
150 g sýru Apetito smetanové
150 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
1 jarní cibulka
1 vejce natvrdo
2 kyselé okurky
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce majonézy
1 lžička citronové šťávy
hrstka nasekané petrželky
sůl
pepř
Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky, šalotku očistíme a nakrájíme nadrobno. V misce rozetřeme sýr Apetito a přidáme konzervu tuňáka. Kyselé okurky nakrájíme na kostičky a přimícháme ke směsi. Zbytek ingrediencí dotvoří chuť a konzistenci pomazánky. Podle libosti můžeme upravit množství jednotlivých surovin. Promícháme, osolíme a opepříme.
Pomazánku můžeme servírovat na listech ledového salátu nebo ve sklenici jako tuňákový koktejl.