Vejce v bylinkové jarní omáčce
SUROVINY
200 g sýru Apetito smetanové
4 vejce
100 g zelených bylinek
(kopřiva, pažitka, petrželka, šťovík, řeřicha)
100 g bílého jogurtu
sůl
pepř
Vejce uvaříme natvrdo a opatrně oddělíme bílky od žloutků. Žloutky nakrájíme na půlky. Bílky rozpůlíme tak, aby v každé části byl přibližně stejně velký otvor po žloutku. Jogurt, sýr Apetito a jemně nasekané bylinky dobře promícháme, přidáme špetku pepře a dochutíme solí. Na talíři vytvoříme z omáčky kolečka, do kterých položíme po jednom bílku otvorem nahoru. Každý otvor naplníme znovu omáčkou a do ní vložíme vždy čtvrtku žloutku.
Podávejte s toustem a se salátem.